Térburkolás - térkövezés felsőfokon | Térkőrakás, viacolor, burkolás, földmunka, kertépítés, parkosítás

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Írja le elképzeléseit
vagy kérjen
ingyenes visszahívást
!


Kérjük, fogadja el az adatvédelmi feltételeket.
Jelölje be a négyzetet!

+36 (30) 737 - 9181
[minden nap 08:00-20:00]
Tömöri István
Térkövező, Mesterburkoló

Gyakori kérdések | Térkövezés, burkolás

Mikor érdemes a térkövezést elkezdeni?
Ha az időjárásra gondol, akkor azt tudom mondani, hogy a térkövezéssel kapcsolatos munkálatokat szinte egyáltalán nem befolyásolják az évszakok, habár a tartós, kemény fagyokban nem érdemes hozzákezdeni. Ugyanakkor egy kisebb felújítást akár a tél közepén is el lehet végezni, ha az idő megengedi.

Van egy régi, kissé tördezett járdám, rámehet egyből a térkő vagy újra kellene betonozni?
Ezt látatlanban nem lehet megmondani sajnos, mert több szempontot is figyelembe kell venni. Általánosságban elmondható, hogy a régi, meglévő betonjárdákra gond délkül kivitelezhető a térkövezés. Azt javaslom, kérjen minden kötelezettség nélküli helyszíni felmérést!

A 6 centiméteres térkő elég erős lesz autóbeállónak?
Igen, ez a vastagság - ha jó minőségű a térkő - már elég lesz a megfelelő alapozás mellett. Akár kisebb tehergépjárművek számára is elegendő lesz. Általánosságban az mondható el, hogy minél nagyobb terhelpés éri a felületet, annál kisebb és annál pontosabban illeszkedő térkövek választása ajánlott.

Úgy hallottam, nem szükséges az alábetonozás, de vannak kivételek.
A szükséges alapozás nagymértékben függ a terület földrajzi adottságaitól, a talaj összetételétől, ezért csak helyszíni felmérés alapján lehet eldönteni, hogy térburkolat milyen alapozást igényel. A legtöbb esetben elegendő a kőzúzalék, de valóban vannak olyan esetek, amikor muszáj betonalapot is készíteni.

Muszáj kérni a szegélykövezést, később nem lehet pótolni?
A szegélyezés megelőzi a térkövezést, a kettő sorrendjét nem lehet felcserélni. Minden olyan oldalon szükség van rá, ahol a lerakott térkövet semmi sem határolná, támasztaná. Pl. házfal vagy kerítés mentén nem szükséges a szegélyezés, de esztétikai okokból kérhető.

Mikor lehet autóval rámenni az térkőburkolatra?
A térburkolás befejezése, a felület letakarítása után azonnal. A "kipróbálást" nem szoktok kérni, illetve megvárni, mert biztosak vagyunk a munkánk magas minőségében. Az alapos tervezés, a lelkiismeretes kivitelezés és a sok évtizedes tapasztalat együttesen garantálják a burkolat tartósságát.

Mennyire lesz csúszós a felület, nem lesz veszélyes télen?
A jó minőségű, megfelelően szakértelemmel lerakott térkő általában biztonságosabb szokott lenni télen, mint a hagyományos "betonjárdák", de természetesen a ráfagyás veszélye nagymértékben függ az egyedi adottságoktól is, a ráérkező csapadék mennyiségétől is. A felületet egy egyszerű, (lehetőleg műanyag) hólapáttal érdemes megtisztítani.

... Önnek is kérdése van? ...
Írja meg nekünk a bal oldalon található kapcsolatfelvételi űrlapon!

"Maximálisan meg vagyok elégedve Tömöri István Úrral és az egész csapatával, mert tényleg szépen dolgoznak és betartották a határidőt is."
Vona József, XX. kerület

 

"A munkatársam ajánlotta Istvánékat, mert ők is nagyon meg voltak elégedve velük. Mostanában nagyon felment a térkövezés ára is, mint ahogy minden másé is. Fontos volt számunkra, hogy egy valóban megbízható csapat jöjjön, aki már máshol bizonyított. Nem csalódtam bennük, bátran ajánlom én is őket ezentúl másoknak. "
Lőrinc Edina, Dunaharaszti

 

"István mindvégig nagyon segítőkész volt, nemcsak a tervezésben és a kövek kiválasztásában segített, hanem mindent elintézett az anyagok megrendelésétől a hulladékok elszállításáig. A hozzáértésüket és a végeredményt pedig csak dicsérni lehet. Tisztelettel:"
Tóth János, XII. kerület

 

"Egy Tesco Expressz előtti parkolót kellett felújítani augusztus végén, de még az iskolaidőszak megkezdése előtt, mert a szülők folyton ott parkolnak reggelente. A munkát időben elkezdték és a tanévkezdésig be is fejezték. Maximálisan elégedett vagyok!"
Molnár György, II. kerület

 

Minden jog fenntartva! © 2024 | terkovilag.hu

×
Kérjen ingyenes visszahívást!
A Küldés megnyomásával elfogadja
az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Az Ön neve:
Telefonszáma: